För något årtionde sedan jobbade jag med utveckling av medicinska produkter som skulle ersätta kroppens njurfunktion. Membran! Hela vår kropp är full av membran. Varje liten cell avgränsas av membran. Utan membranen hade vi varit en enda stor oorganiserad och ostrukturerad ävja-blaffa. Membranen skapar ordning. Släpper igenom eller stoppar ämnen. Toppengrejer!

Allt levande består av cellstrukturer och membran. När levande organismer dör sätter små encelliga varelser igång med nedbrytningen av offrets alla membran, så att innehållet i cellerna frigörs och blir tillgängligt för nya livscykler i nya livsformer. Sååå coolt!

Allt vi människor ätit genom alla tider, har bestått av cellstrukturer och membran. För att skapligt snabbt göra näringen tillgänglig, bär vi runt på en rejäl koloni av mikroorganismer. Vi parasiterar lika mycket på deras arbete som de parasiterar på skyddet, värmen och näringsflödet i vår mage. Denna symbios är väldigt grundläggande för oss.

Alldeles här under de senaste årtiondena, under ett par generationer av mänsklighetens 10 000 generationer, har vi människor börjat mixtra med maten för att effektivisera distributionen av mat. Vi äter nu mest substanser utan cellstrukturer och membran. De trasas sönder i högeffektiva processer som malning, pulvrisering, pressning och annan geggifiering.

Här skulle jag kunna räkna upp en massa kroppsfunktioner som utsätts för elände när födan inte är som organen anpassats för. Det hade blivit en väääääldigt lång blogg.

Jag nöjer mig med: ÄT MAT och UNDVIK MATLIKNANDE SUBSTANSER!

/Micke

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *