Jag eller mina närmaste skulle inte kalla mig fåfäng. Jag varken flyr eller fixar till håret om någon drar fram en kamera, men det finns en tydlig gräns – fotografera inte mina fötter och titta helst inte på mina tår.

Jag är född med breda fötter och enorma stortåar, detta har jag ärvt av någon förfader – ett ANLAG.

En kväll för 30 år sedan, i fallskärmsklubbens fantastiska bar, kom ett basebollträ farande och landade på min ena stora stortå. Det blev som vanligt en rolig kväll även om den kantades med denna lilla OLYCKA. Dagen efter kände jag definitivt av OLYCKAN mer är festligheterna.

Gav jag min stackars stortå någon SKÖTSEL efter detta? 

Knappast, den stängdes in i löparskor, nageln trillade av, när den nya växte ut råkade min bästa vän trampa på min stora stortå och den nya nageln blev blå innan den ens hade hunnit visa sig mer än några millimeter. Mycket OLYCKA för min stora stortå som bara blev fulare och fulare.

Tånageln blev knölig, tjock i kvaliteten och dessutom gul ….och så har det varit i nästan 30 år.

Jag förstod att det tjocka och lite gula var svampangrepp. Min mamma hade kämpat med nagelsvamp i många år. Frisk blir man med en enkel behandling men den kräver tålamod, regelbundet penslande och man får inte ge upp.

Den fula nageln gjorde inte ont och jag är usel på att göra regelbundna saker som inte ger märkbar och snabb förbättring. Jag visste att jag skulle misslyckas med detta så jag påbörjade inte någon behandling – detta var inte min grej.

För ett par månader sedan upptäckte jag att min nagel inte var helt gul längre och den 30-åriga missbildningen håller på att växa bort. Det finns ingen tvekan – detta är effekten av att jag sakteliga gled med i Mickes kostomläggning och idag nästan endast äter oprocessad naturlig mat.

Jag förstår att den yttre tålamodsprövande behandlingen tar tid, då insidan av kroppen göder svampangreppet.

Dessa bonuseffekter pga av en kostförändring fascinerar mig och samtidigt blir jag lite skrämd och undrar ”Hur ser insidan ut och hur påverkas den av vår kost om jag lyckas göda en nagelsvamp i 30 år med felaktig kost? Kroppen var inte ens stark nog att bemästra en liten nagelsvamp!”

Min kropp med mina ANLAG har vissa förutsättningar att ta hand om de OLYCKOR som jag utsätter kroppen för. Idag är jag helt övertygad om att jag med rätt SKÖTSEL kan ge min kropp bästa förutsättningar för läkning av små som stora skador. SKÖTSLEN för mig är naturlig oprocessad mat, motion, utevistelse, sömn samt att omges av min familj och goda vänner.

ANLAGET att min stortå är stor och mina fötter är breda det får jag leva med. En stor stortå ska ge bra balans och det kan ju vara bra att ha. Någon fotomodell kommer jag aldrig bli men jag bjuder på en bild på min tillfrisknade stora stortå. Förhoppningsvis kan jag uppdatera bilden framåt sommaren och tån ska se ännu mindre ful ut. Av förklarliga själv har jag ingen gammal bild, för vem vill ta bild på sin svampiga gula tå. Må väl och tänk på vad ni göder insidan med!
/Madde

Här är bilden på min skämiga tå som förtjänar lite uppmärksamhet. Fortfarande långt i från bra men absolut på rätt väg. Det växer faktiskt upp ny fin och frisk nagel, efter 30 år av omedveten misskötsel. (Om någon vill se hur den såg ut innan så kan ni googla på nagelsvamp).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *