Jag skrev ett inlägg åt mina vänner och i en facebook-grupp (Antiinflammatorisk kost – Sverige) när jag kände ilska mot Agnes Wold angrepp mot Maria Borelius och antiinflammatorisk kost. Det blev ett enormt positivt gensvar – jag inspirerade.

Om jag och min man kan inspirera andra till att kämpa mot sina autoimmuna sjukdomar och lindra smärtor med kostens hjälp så måste vi göra det. Därför skapade vi denna blogg. Blogg är kanske redan antikt för några men för oss är det nytt. Det kanske inte alltid blir bra men vi ska göra så gott vi kan. Nu följer inlägget som initierade vårt bloggande 🙂 .

Läkare gör fantastiska gärningar, lappar ihop personer efter olyckor, opererar in pacemaker på barn, tar bort cancer och mycket annat.

Men när jag hör Agnes Wold kritisera (och i princip idiotförklara) Maria Borelius som sommarpratade om kostens betydelse för de inflammatoriska sjukdomarna så rör det upp starka känslor, ilska, ledsamhet, uppgivenhet ….

Micke blev sjuk i mycket svår ledinflammation försommaren 2015. Detta är en autoimmun sjukdom och behandlingen (lindra symptom) sjukvården erbjuder är ett svagt cellgift – en spruta i veckan resten av livet. Micke, min kärnfriska, vältränade och hälsosamma man, var över en natt kroniskt sjuk. Kryckor, viktminskning på 15 kg, sänka på 50-100 i minst ett år, benskörhet och stora brister på mineraler och allt annat man kan ha brist av.

För att göra berättelsen extremt kort så är han idag friskare än någonsin även om fötterna har tagit lite skada, vilket de även hade gjort om han medicinerat med cellgift. Han blev frisk genom att förse sin kropp med rätt mat, naturligt oprocessad mat (inget socker, mjöl eller mjölk). Micke som är ingenjör ut i varje cell angrep problemet på ett forskade, testande och analyserande sätt. Till sist var han på rätt väg. Maskineriet började ta upp näringsämnen, sänkan blev normal och vikten ökade. Det är så enkelt att magen och tarmarna hade börjat fungera.

Hans läkare förnekade helt och hållet att kosten hade betydelse för inflammationen och sa att han var en av de mest inflammerade patienter hon haft. Samma läkare skrev ut honom från reumatologen 2017, då alla värden var normala och inflammationen var borta. Tror ni läkaren var nyfiken på hur han lyckats blir frisk mot alla odds? Inte en enda fråga.

Agnes Wold beter sig som en inskränkt läkare med stor brist på nyfikenhet när det gäller kostens påverkan. Att kosten har betydelse är bekräftat genom forskning. Det minsta Agnes kunde göra är att prova själv, effekten av antiinflammatorisk kost kommer snabbt. Man behöver inte tvinga en testgrupp att äta lingon i flera år för att se effekt, som Agnes uttrycker sig.

Det finns tre saker som påverkar hur vi friska vi är. Anlaget, Skötseln och Olyckan.

Anlaget kan vi inte göra så mycket åt (vi bedriver ju inte avelsverksamhet). Olyckan kan vi styra till viss del. Hur väl vi sköter vår kropp styr hur vi kan ta hand om olyckor och lite sämre anlag. Ge kroppen bästa förutsättning!!!

Micke är inte ensam om att han hitta tillbaka till livet genom kosten. Vår fd. granne Danne gjorde samma resa innan Micke och var en stor inspirationskälla. Kunde Danne så skulle Micke också klara det.

Nu är Micke en inspirationskälla för andra.

Om bara sjukvården kunde få upp ögonen för kostens betydelse och låta detta ingå i läkarkonsten. Detta är en liten önskan från mig som iof är nöjd med att ha en frisk man, äta lyxmiddagar varje dag och själv åkt snålskjuts till ett sundare liv.

/Madde

Här är några länkar:

Maria Borelius som sommarpratare: https://sverigesradio.se/sida/avsnitt/1319496?programid=2071

Agnes Wolds kritik i Studio 1, P1 35:40 in i programmet: https://sverigesradio.se/avsnitt/1315173

Agnes Wold i Expressen: https://www.expressen.se/…/wolds-kritik-efter-borelius-som…/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *