Jag är Micke och orsaken till att vi nuförtiden äter fantastisk mat här hemma. Detta beror inte på att jag haft ett enormt matintresse, utan på att jag lärde mig när det gjorde ont – tyvärr.

Mitt livs första blogg tänkte jag kan handla om hur hela mitt liv serverat små aha-upplevelser, pusselbitar som jag inte satte ihop till någon begriplig bild.
Jag fick lära mig att industriell föda i Asien skulle ge oss i utvecklade medicintekniska företag, klirr i kassan. Att den insikten kunde ha med min eller mina käras hälsa att göra, var inget jag reflekterade över.

Min kloka granne, läkaren som länge tjatat – ät inte mjölk, mjöl eller socker. Just de ingredienserna var vad mat mest bestod av, så den pusselbiten arkiverades utan åtgärd.
Den andra kloka grannen som själv varit sjuk och funnit naturliga vägar ur eländet, var en annan pusselbit.
Med egna svårt inflammerade leder märkte jag hur det gjorde fruktansvärt ont dagarna efter fest med kaka, glass och godis, medan smärtorna upphörde helt vid fasta.
Läkaren som träffade fel med flera cm när tåleden skulle kortisonsprutas, sjukgymnasten som träffat två personer som fixat ledinflammationer genom magen men sedan förnekade det hon sagt och överläkaren som helt uppenbart inte hade minsta susning om något som kunde hjälpa mig, gav mig ytterligare pusselbitar.

Dagens konkreta tips: fasta om det gör ont!
Att enbart dricka vatten under 60 timmar, ger en fingervisning om ifall en inflammation har något med magen att göra. I minst hälften av alla fall med envist ryggont eller kroniska smärtor i annan kroppsdel, finns rotorsaken i magen.
Många ryggar opereras för att ryggläkaren lärt sig skära, borra och skruva. Den sjuka magen skapar förvisso tryck på kotpelaren, som får en disk att trycka på en nerv i ryggen, men utan minsta lilla försök att fixa till den sjuka magen, känns ryggoperation lite drastiskt.
Jag menar inte att det är fel att måla vissnande löv gröna på sommaren, bara att man kanske bör prova lite rotvård och rik näring innan färgsprutan döljer felet. Den gröna färgen stoppar sällan eller aldrig vidare förfall, så tänk efter…..före.

/Micke

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *